Manuele Therapie

Soms zijn er klachten waarbij alleen een massage niet voldoende is om de oorzaak weg te nemen. Denk bijvoorbeeld aan langdurige, aanhoudende klachten aan gewrichten of spieren. Een manueel therapeut kan jou helpen de oorzaak van je klacht te achterhalen maar vooral in het aanleren van beter en anders bewegen met oefentherapie.

Bij Massage Bonaire hebben we een “in huis samenwerking” met Astrid – Manueel Therapeut van Physicaltherapybonaire.com.

Wil je je spieren leren ontspannen met een op maat gemaakt oefenprogramma? Stijfheid in je gewrichten verminderen of juist je houding verbeteren en versterken? Astrid denkt graag in een uniek behandelprogramma voor jou met je mee.

De therapeut

Fysiotherapeut | manueel therapeut | Astrid van Schaik
Astrid van Schaik

Astrid van Schaik is in 2014 afgestudeerd als Cesar Kinetics Therapist / Oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool van Utrecht (Nederland) en als Orthopedisch Therapeut aan de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde (Cyriax).

De specialisaties van Astrid als Manueel Therapeut / Orthopaedical Therapist zijn:

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling wordt altijd een uitgebreide intake gedaan en beoordeelt de manueel therapeut eerst je houding, de beweeglijkheid van je gewrichten en hoe dat in relatie staat tot de klacht die jij ervaart. Daarnaast leer je ook hoe je lichaam reageert op pijn, scheefstand of uit balans zijn en stress. Een groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van jouw klacht structureel wordt aangepakt omdat je nu weet hoe deze ontstaat. Na deze eerste behandeling krijg je een oefenprogramma op maat die je heel makkelijk in je dagelijks leven –  op werk of tijdens de uitoefening van je sport of hobby – kan toepassen. Anders én beter bewegen kan je gewoon zelf met behulp van de manueel therapeut.

Behandelingen

Behandeling 60 minuten – $60,00
Behandeling 45 minuten – $45,00
Behandeling 30 minuten – $35,00

Manuele therapie fysiotherapie Bonaire is mogelijk op dinsdagochtend van 9.00– 13.00 uur en woensdagmiddag van 15.00 – 19.00 uur.

De Technieken

Massage

Massage is een geweldige manier om pijn te verminderen. Dit kan onder meer met triggerpoint massage of fascia release om specifieke spieren in de ontspanning te helpen.

Oefeningen en Houding

De focus van het behandelplan is jou helpen hoe je jezelf kunt helpen. De oefeningen die je meekrijgt zijn afgestemd op de uitkomsten van de functie-onderzoeken en jouw persoonlijke situatie. Daarnaast zijn deze oefeningen zo samengesteld dat je volledige houding verbeterd om de bron van de klacht weg te halen en om terugkerende klachten te voorkomen. De oefeningen hoef je niet je hele leven te blijven doen. Het doel is je klachtenvrij te krijgen zodat jij gewoon kunt doen wat je wilt doen: beter bewegen. Deze oefentherapie is ook bekend als Cesar Kinetics of Mensendieck therapie.

Manuele therapie en mobilisatie technieken

Naast de oefeningen en de massage worden mobilisatie technieken gebruikt om de gewrichten beter te laten bewegen. Met deze technieken kan stijfheid in de onderrug of rug, nek, schouders, knie, heup, elleboog en voet verholpen worden.
Scroll naar top